Da li želite da budete spašeni?

Da li želite da dobijete mir s Bogom? Ako Vam je Bog pokazao šta Vam nedostaje, i ako želite da Vas spasi Bog, onda trebate da se obratite k Bogu i da poverujete u Gospoda Isusa Hrista kao Vašeg ličnog Spasitelja. (Dela apostolska 20,21)

Okrenuti se Bogu.

Reč je o potpuno novom pogledu na život. Potrebna je promena u Vašem stavu. Morate priznati da ste grešnik koji se buni protiv Boga, koji je svet i pun ljubavi. Promena srca je neophodna – istinska pogođenost i sram za odvratnost Vaših greha. Tada morate biti spremni da se odreknete greha, i da date svom životu novo usmerenje. Bog poziva ljude da se obrate k njemu. Ljudi trebaju da se pokaju i obrate k Bogu i da žive na jedan način koji odgovara tom obraćenju. (Dela apostolska 26,20)  U tome je poenta.

Lektion11 AmpelObraćenje znači: udariti novim pravcem.

To znači svesrdno da se trudite da živite po volji Božjoj. To znači da treba da priznate iz celoga srca: Ti si Hristos, od Boga poslani Spasitelj, sin Boga živoga. (Matej 16,16)  Radi se o tome, da u potpunosti verujete u Isusa Hrista, koji je dao svoj život za Vas. Čak i tada, kada smo još bili bespomoćni u grehu, Hristos je umro za nas bezbožne ljude. (Rimljanima 5,6)

Manevar skretanja pažnje ustranu.

Vaš ponos i Vaša grešna priroda žele da vas ubede, da se radije pouzdate u Vašu sopstvenu pristojnost i religioznost. Ali nemate nikakvog izbora. Ne smete da stavite svoje poverenje u ništa i nikoga drugoga nego u Hrista, jer samo on može da Vas spasi. Pošto Isus Hrist živi dovijeka, ima večno svećeništvo. On se moli za nas. Zato i može uvek spasiti one, koje dolaze k Ocu kroz njega. (Jevrejima 7,25)

Provesti želju u akciju.

Ako Vam je Bog pokazao šta Vam nedostaje, i ako Vam je podario želju da se obratite Isusu Hristu, onda to učinite sada! Ali kako to ide? Priznajte Bogu da ste krivi i beznadežno izgubljeni grešnik i pitajte Hrista svim srcem, da Vas spasi. Molite se takođe da on bude Gospod u Vašem životu, kao što on to zaslužuje, i da Vam pomogne da se ostavite greha i da živite za njega.

Poštena molitva može ovako da izgleda:

Bože, ja sam shvatio da sam do sada živeo bez tebe i da sam odvojen od tebe zbog greha. Molim te da mi oprostiš grehe moje. Hvala ti što je Isus Hrist umro i vaskrsao u zameni za mene. Želim da od sada budeš središte mog života. Hvala ti za tvoju ljubav prema meni. AMIN.

Bog se drži svog obećanja.

Ako, dakle, priznaš ustima svojim: "Isus je Gospod ", i veruješ od sveg srca da ga je Bog podigao iz mrtvih, onda bićeš spašen. (Rimljanima 10,9)  Ko iskreno veruje u Hrista kao Spasitelja i priznaje njega kao svoga Gospoda, može da odnosi ovo obećanje na sebe.

Možete besplatno preuzeti svih 12 lekcija u PDF-formatu.